Технология: Ризлинг на Старо Оряхово – Дунавска Равнина е вино със технология на бране – ръчно. Повечето от избите с малък капацитет процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка, затова консумирайте до една година след актуална реколта. Това хубаво вино е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, това позволява виното да се запази свежо за по-дълъг период.

 

Сортове: 100% Ризлинг. Това е класически Немски сорт грозде развит до реките Мозел и Рейн. Разпространен е и в Австрия и Западна Франция- Елзас . Сорта е средно родовит обича хладни и хълмисти места, обира се късно в началото в средата на септември. От него се произвеждат някой десертни и полусладки вина. Също и бели вина с висока захарност и киселини на финала.

 

Вкусови качества: Много експресивен нос с усещане на цитрусови аромати. В началото може да доловите бели цветя с лек допир на небцето от билки. Свеж и ароматен лек финал.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Региона много добре предразполага с тероара си отглеждането и производство на едни от най-квалитетни бели вина на България.

 

Подходящо в комбинация: Ризлинг на Старо Оряхово от Дунавска Равнина е вино подходящо с предястия от рибни продукти и бели меса. Също така и леки салати и задушени зеленчуци. Може да консумирате и с някой видове Суши. За тези от вас които обичат Суши и се чудят с какво вино да го комбинират, Ризлинга  е много подходящ. Може да си отворите бутилка вино и без храна и само като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не консумирате топли този тип вина. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ризлинг | Старо Оряхово | Дунавска Равнина“