Технология: Ривърсайд Мавруд и Каберне на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Двата сорта се развиват и ферментират по отделно. След това се купажират. Виното отлежава за 6 месеца в нови Френски дъбови бъчви. Виното е бутилирано с коркова тапа. Този купаж има потенциал за развитие в бутилката до две-три години от актуалната реколта.

 

Сортове: 50% Мавруд и 50% Каберне Совиньон. Мавруда е типичен Български червен сорт. Сорта е устойчив, но тънкоципест и труден за грижа. Това е един от най-качествените Български сортове. Развива се добре в Тракийска низина. А по морето е разпознат с името Качивела. Каберне за повечето то вас е разпознат и доста разпространен във Франция, от където и произлиза.

 

Вкусови качества: Ривърсайд Мавруд и Каберне на Изба Манастира е с много приятно усещане в началото на леки горски плодове. Долавя се лек допир на небцето от зряла вишна. На финала виното преминава в елегантен препечен нюанс и дълъг послевкус на зрял плод.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Точно в този регион двата сорта показват доста добро развитие. Не напразно тук се произвеждат едни от най-добрите червени вина на България. Погледнете и други хубави Български вина тук.

 

Подходящо в комбинация: Това хубаво Българско вино е подходящо с всякакъв вид храни и предястия от месни продукти, червени меса а също и с храни богати на подправки в комбинация с леки сосове. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 12-14 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да отворите бутилката поне час преди употреба. Така му давате шанс да се отворят ароматите.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ривърсайд | Мавруд – Каберне | Изба Манастира”