Технология: Ривърсайд Совиньон Блан на изба “Манастира” е вино със стандартна технология на бране ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното няма потенциал за стареене в бутилка. Препоръчваме да консумирате до една година от актуалната реколта. Виното е бутилирано с коркови тапи. Погледнете и другите бели вина от този сорт.

 

Сортове: 100% Совиньон Блан. Много разпознаваем последните години. Родина на сорта е Франция. Много добре се развива на места с топли дни и хладни нощи. Сорта е ароматен, даващ среден до висок добив. Устойчив е на средно студено дни.

 

Вкусови качества: Виното е с много приятно усещане в началото на екзотични плодове. Долавя се леко допир на небцето от дори и от манго. На финала виното преминава в елегантен минерален послевкус.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Селото се намира в района на с. Лесичево. Това е най-големият региона за производство на бели и червени вина. Разположен е по подножието на Стара Планина и стига чак до Черно море. В предни години винените райони на България бяха повече. По този начин те бяха тясно свързани с всичките си специфики на сортовете и тероара си. Затова и този регион стана доста по-обширен от преди.

 

Подходящо в комбинация: Ривърсайд Совиньон Блан на изба Манастира е много подходящ с всякакъв вид храни и предястия от рибни продукти. Също и с бели меса и леки листни салати. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. Този Совиньон доста се доближава до стила на вината от Нов Свят.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете компромис с по-топло вино, особено през топлите летни дни. Наздраве приятели.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol. много ниски алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ривърсайд Совиньон Блан | Изба Манастира“