Технология: Ривърсайд Шардоне на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Повечето малки изби в България предпочитат този метод. По този начин те успяват да оберат плодовете максимално чисти. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Това Шардоне е бутилирано с коркова тапа. Няма голям потенциал за развитие в бутилка. Виното няма и контакт с дъбови бъчви, затова консумирайте до една година от актуалната реколта – 2019.

 

Сортове: 100% Шардоне. Сорта Шардоне е изключително разпознат и развит навсякъде по света. Родината му отново е Франция – Бургундия, но се развива добре на различни тероари. Сорта е изключително родовит и ражда много плодове. Обикновено се обира в края на август. Шардонето е устойчиво на студ, но е чувствително на гниене. Шардонето е най-разпространеният бял винен сорт в Света. Не напразно той участва в класическият бленд на вината от Шампан.

 

Вкусови качества: Това Шардоне е с много приятно усещане в началото на екзотични плодове. Може да доловите плодови аромати с лек допир на небцето от ананас. Тук може да погледнете и други Шардонета на избата отлежали в дъб.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево.

 

Подходящо в комбинация: Ривърсайд Шардоне на Изба Манастира е подходящо с всякакъв вид храни и предястия от рибни продукти. Пасва добре и с бели меса, а също така и с някой леки листни салати. Шардонето се комбинира и с всякакви видове сирена. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. Това Шардоне е перфектно дори и само на чаша през топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Задължително спазвайте нашите инструкции за охлаждане на вината. Рискувате да не останете удовлетворени. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ривърсайд Шардоне | Изба Манастира“