Технология: Ривърсайд Мускат Отонел на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Този метод дава възможност да се обират по прецизно. Много от малките изби не само в България, но и по Света предпочитат този метод. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. То е бутилирано с коркова тапа. Консумирайте до една година от актуалната реколта – 2019.

 

Сортове: 100% Мускат Отонел. Изключително ароматен сорт грозде. Този сорт също е създаден във Франция в град Анже през далечната 1852 година. Сорта не е много устойчив на студ, добива му е среден. Ранен сорт, който узрява сравнително бързо – в средата на август. Той спада към десертните сортове грозде. Разгледайте и други варианти на сорта – Тук.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с лек допир на небцето от сладко от дюли. Силно експресивен аромат на акациеви цветя. На финала виното преминава в елегантен минерален послевкус. При преохлаждане на виното, може да загубите ароматите му.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Тракийска низина обхваща почти цялото подножие на Стара Планина. Най-големият винен регион в България. На изток дори обхваща изби разположени по Черноморието.

Подходящо в комбинация: Ривърсайд Мускат Отонел на изба Манастира е подходящо с всякакъв вид храни и предястия от рибни продукти. добре се комбинира с бели меса, а също и с храни богати на подправки. Това вино е подходящо в комбинация с някой Суши. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8 -10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Мускат Отонел е много ароматно вино и не подходящо да се консумира по-топло. Наздраве ви желаем.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ривърсайд Мускат Отонел | Изба Манастира”