Технология: Рибола Джяла на Ла Магнолия – Фриули е прецизно вино. Отделянето на ципите от целите зърна грозде от чепките е първият процес. Мацерацията протича при контролирана температура за период от 12-15 дни в контакт с ципите. Този процес се случва с добавен Карбонов Диоксид. След това гроздето се мачка много прецизно по така наречения Шампан метод. Това е с цел  достигане на по-деликатни аромати. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма контакт с дъбови бъчви. Може да консумирате до две-три години след актуална реколта.

Сортове: 100% Рибола Джяала – изключително ароматен сорт грозде. Характерен само за региона на Фриули  разпространен по-рано от Словения. Вината от Рибола Джиала доста напомнят вкусовите и ароматите на Совиньон.

 

Вкусови качества: Изключително балансирано бяло вино от изба Ла Магнолия. Много свежо с наситени аромати на бяла праскова и грейпфрут. А финала е дълъг и доста заоблен с минерални оттенъци.

 

 Регион: Фриули Коли Ориентали, Северо-Източна Италия – уникален климат, с тероар предразполагащ производството на бели свежи вина. Разположен на изток със Словенската граница. На север с Австрия а на запад с друг класен винен регион – Алто Адиже, където можем да ви предложим други бели вина.

 

Подходящо в комбинация: Рибола Джяла на Ла МагнолияФриули е изключително подходящо основно в комбинация с всякакъв вид рибни ястия – пържена риба и салати с морски дарове. Много добре пасва и с някой видове ризото. Много често сме го съчетавали и с различни видове Суши. Опитайте дори и само на чаша с приятели в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Никога не консумирайте не правилно охладени белите вина. Особено белите вина през лятото.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Рибола Джяла | Ла Магнолия | Фриули”