Технология: Много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Част от сортовете се обират в различни дни и периоди. Идеята да имат еднаква зрялост и нива на захарно съдържание. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Рибейро Бланко на Пазо до Мар от Галисия има по-голям потенциал за развитие в бутилка. Задължително излиза на пазар 3-4 месеца след бутилиране. Виното е с няколко награди на Световни винени критици.

 

Сортове: 60% Трейксадура – ароматен сорт пренесен от Португалия, 20% Торонтес  – сорта наподобява много на нашия Мускат, пренесен е от Аржентина и 20% Годело – характерен бял сорт за региона на Галисия.

 

Вкусови качества: Уникално вино с преобладаващи нотки и аромати на екзотични плодове и лек допир на небцето от акациеви цветя и билки. На финала виното преминава в елегантен минерален послевкус.

 

 Регион: Рибейро – Галисия, Испания. Разположен в най – северозападната част на Испания на брега на Атлантическият океан. Сухи почви, топли дни и хладни нощи. Регион с едни от най-високите добиви на грозде в Европа. На юг граничи с Португалия, а на запад с планината Серо дос Анкарас.

 

Подходящо в комбинация: Рибейро Бланко на Пазо до Мар от Галисия е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия и ястия от рибни продукти. Основно с ризото от морски дарове, паеля и други. Ние дори си позволяваме да му се насладим и само, като аперитив през топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Това хубаво вино ние дори ви препоръчваме да го пиете с една идея над тази температура.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol. – изключителни ниски алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Рибейро Бланко | Пазо до Мар | Галисия“