Технология: Рей Санто на Бодега Хавиер Санз е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма потенциал за отлежаване. То е бутилирано с винтова капачка тип – “Стелвин”. Това позволява на това хубаво вино, да се запази доста по свежо за дълъг период. Консумирайте до една-две години от актуална реколта.

 

Сортове: 50% Вердехо – основен бял сорт в района на Руеда. Много често разпознаваем, като Совиньон Блан и 50% Виура – сорт с наситени аромати и основно разпространен в Руеда.

 

Вкусови качества: Приятно усещане в началото на екзотични плодове. Вино с лек допир на небцето от акациеви цветя и белен бадем. На финала виното преминава в елегантен после вкус на тропически плодове. Плътно тяло и минерали.

 

 Регион: Руеда, Севернозападна Испания – малък по площ, но заинтригуващ с уникалният си тероар. Район известен с характерните си бели ароматни вина. Основно се отглеждат сортове, като Вердехо и Виура. Почвите са сухи и песъчливи. Топли дни и много хладни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Рей Санто на Бодега Хавиер Санз е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид предястия. Основни ястия от рибни продукти-калмари, миди и пипала. Много добре се споделя с бели сготвени меса с леки сосове. Може и с ризото с морски дарове,паеля и прочие. Може да консумирате това хубаво вино и само, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното не правете компромис с топло вино. Особено в летни дни – когато нашият екип обича да го пие.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

1 отзив за Рей Санто | Бодега Хавиер Санз | Руеда

  1. Tania

    Доста ароматно вино. Не очаквах да пия Испанско бяло вино, толкова добро.

Добавяне на отзив