Технология: Рефоско на Ла Магнолия – Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка – всички лозя на избата са разположени в непосредствена близост до избата. Лозята са от класификация тип DOC. При този тип гроздобер се избягва преждевременна ферментация. Тя протича в иноксови съдове под контролирана температура, като виното стои в контакт с ципите за около две седмици. Виното е свежо и няма контакт с дъбови бъчви. Няма потенциал за развитие, консумирайте до две-три години от актуалната реколта – 2018 година.

 

Сортове: 100% Рефоско – характерен червен сорт, който се произвежда основно само в региона на Фриули. Много тънко ципест сорт и трудоемък за третиране.

 

Вкусови качества: Много елегантно хубаво вино с балансирани танини и интензивен рубинен цвят, леки аромати на горски плодове преминаващи на финала в аромат на дива вишна и череша.

 

 Регион: Friuli Colli Orientali D.O.C, Североизточна Италия – за нас а и не само но всички винени експерти навсякъде препоръчват качествените вина на този уникален регион.

 

Подходящо в комбинация: Рефоско на Ла Магнолия от Фриули е изключително подходящо с всякакъв вид предястия и ястия от леки червени меса, Италиански меки сирена, а също така и в комбинации между меки сирена и разни сладка като плънка на тестени изделия за десертни експерименти. Ние предпочитаме и дори само на чаша, дори с една идея и леко охладено от препоръчаната температура.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре подготвено на подходяща температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Ние препоръчваме Рефоско дори през по-топлите летни дни, леко охладено, дори и само с купичка ядки и приятна компания. Не правете компромис с по-топли червени вина особено от този тип с по-леки танини.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

3 отзива за Рефоско | Ла Магнолия | Фриули

  1. Димитър Ковачев

    Любимо вино – Рефоско. Бих го пил всеки ден!

  2. ratbox

    Прекрасно вино! Свежо и плодово. Прекрасна алтернатива на пино ноар и гаме.

  3. Tania

    Много любимо, плодовите нюанси се открояват и правят виното неустоимо!

Добавяне на отзив