Технология: Рефоско на Ла Магнолия – Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка – всички лозя на избата са разположени в непосредствена близост до избата. Лозята са от класификация тип DOC. При този тип гроздобер се избягва преждевременна ферментация. Тя протича в иноксови съдове под контролирана температура, като виното стои в контакт с ципите за около две седмици. Виното е свежо и няма контакт с дъбови бъчви. Няма потенциал за развитие, консумирайте до две-три години от актуалната реколта – 2018 година.
Температура на сервиране и консумиране: Добре подготвено на подходяща температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Ние препоръчваме Рефоско дори през по-топлите летни дни, леко охладено, дори и само с купичка ядки и приятна компания. Не правете компромис с по-топли червени вина особено от този тип с по-леки танини.
Димитър Ковачев –
Любимо вино – Рефоско. Бих го пил всеки ден!
ratbox –
Прекрасно вино! Свежо и плодово. Прекрасна алтернатива на пино ноар и гаме.
Tania –
Много любимо, плодовите нюанси се открояват и правят виното неустоимо!