Технология: Пюи Фюме на Домейн Ла Вилядуе е характерен Совиньон от Франция. Много стари лозови масиви създадени преди милиони години разположени в парцели богати на кремъчни глини и варовици. Гроздобера е изцяло на ръка в малки кошници. Директно пресоване, не повече от 3 часа след гроздобера и студено утаяване. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за не повече от 24 часа. В контакт върху финните утайки между 4 и 8 месеца. И след като се избистри в иноксовите съдове се бутилира. Виното няма контакт с дъб. Виното има потенциал за развитие дори след повече от 2 години в бутилката.

Сортове: 100% Совиньон от Пюи Фюме.

 

Вкусови качества:  Пюи Фюме е с бледо жълт цвят, вино със сложен нос и аромати на цветя от праскова и акация, които се допълват с елегантна минералност на финала. Вино с жив и устойчив финал.

 Регион:  Пюи Фюме, Лоара – Франция. Един от най-престижните региони във Франция за производство на класни бели вина. Почви богати на варовици съчетани с кремъчни глини и стриди, допринасящи минералният интензивитет и характер на вината Пюи Фюме.

Подходящо в комбинация : Пюи Фюме на Домейн Ла Вилядуе е подходящо в комбинация с риба , салата с морски дарове и миди. Може да се консумира и само, като аперитив с шепа ядки в ръка.

 

Температура на сервиране и консумиране: На температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчана от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не преохлаждайте този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 13.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пюи Фюме | Домейн Ла Вилядуе”