Просеко Супериоре | Екстра Драй | Кантина Бернарди

(1 клиентски отзив)

25.90лв.

Просеко Супериоре на Кантина Бернарди,печели три години по ред, награда и номинация за най-добро Просеко от най-голямото изложение в Италия. Съшо така и сребърен медал от Декантер. Задължително го опитайте  с леки предястия или само като аперитив.

Технология: Просеко Супериоре Екстра Драй – Кантина Бернарди е елегантно пенливо вино. Виното e създадено по класическата технология “Шармат Метод”. Стандартно атмосферите на газировка са 5.00 бара. Тя се получава чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C.  Екстра Драй означава захарна остатъчност – max 15g/1L. За да се нарече това Просеко Супериоре е необходимо лозята да са разположени в най-високите хълмове. Място където лозята са прецизно отгледани и подбрани. Това са категории – DOCG. Това пенливо вино няма потенциал за развитие в бутилката. Затова консумирайте до една година след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Глера – типичен бял сорт грозде характерен само за региона на Валдобиадене. Той е основният сорт за производство на Просеко.

 

Вкусови качества: Това Просеко Супериоре Екстра Драй на Кантина Бернарди е изключително фино и балансирано пенливо вино. То има доста елегантна газировка и приятни преобладаващи аромати на свежа зелена ябълка и сушени ядки – бадем и кедрови ядки.

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо. Единственият сертифициран регион в Тревизо –  Северна Италия, който може да произвежда пенливи вина тип Просеко.

 

Подходящо в комбинация: Този вид пенливи вина много често се консумират преди и след храна. А може и само на чаша като аперитив. Също така и в компания с някой леки сирена. Може да се комбинира и с много видове рибни предястия. Изключително подходящо за всички видове паста. Ние ви препоръчваме това Просеко за по-специални моменти и изживявания. Именно с него те печелят награда във второто по големина винено събитие в Европа -“Вин Итали” – Верона.

 

Температура на сервиране и консумиране: Този тип пенливи вина обикновено се сервират много добре охладени на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да не консумирате топли.

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

1 отзив за Просеко Супериоре | Екстра Драй | Кантина Бернарди

  1. Димитър Ковачев

    Най-доброто Просеко, обожавам го през лятото…

Добавяне на отзив