Технология: Просеко Супериоре – Брут на Кантина Бернарди е типично Просеко. То е по класическата технология “Шармат Метод”. Стандартно атмосферите на газировка са 5.00 бара. Тя се получава чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C.  Когато виното е Брут – означава захарна остатъчност – max 10g/1L. Лозята за това вино са прецизно отгледани и подбрани. Те са в категория – DOCG.

 

Сортове: 100% Глера – типичен бял сорт грозде характерен само за региона на Валдобиадене. Той е основният сорт за производство на класическо пенливо вино тип Просеко.

 

Вкусови качества: Това Просеко Супериоре на Кантина Бернарди е изключително фино и хрупкаво вино. С фини и леки аромати на свежа зелена ябълка и сушени ядки – бадем и кедрови ядки. Много елегантен финал с балансирани балончета

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо. Единственият сертифициран регион в Тревизо –  Северна Италия, който може да произвежда пенливи вина тип Просеко.

 

Подходящо в комбинация: Вината Просеко много често се консумират преди и след храна. А може и само на чаша, като аперитив. Също така и в компания с някой леки сирена. Може да се комбинира и с много видове рибни предястия. Изключително подходящо за всички видове паста. Ние препоръчваме именно това Просеко Супериоре – Брут на “Кантина Бернарди” за по-специални моменти и изживявания. Именно с него те печелят награда във второто по големина винено събитие в Европа -“Вин Итали” – Верона.

 

Температура на сервиране и консумиране: Този тип пенливи вина обикновено се сервират много добре охладени на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да не консумирате топли, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества.

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Просеко Супериоре-Брут | Кантина Бернарди“