Технология: Просеко Супериоре Брут “Мансуето” Милесимато на Кантина Бернарди е пенливо вино създадено по класическата технология “Шармат Метод”. За това вино технолозите подбират най-качественото грозде от лозята разположени в  хълмистите места. Те са в категорията DOCG.  Виното е с газировка от – 5.00 атмосфери. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C.  При вината Brut  – захарната остатъчност е – max 12 g./1L.  Това вино няма потенциал за развитие в бутилката. Консумирайте до 1-2 години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Глера – характерен местен бял сорт грозде, от който основно се произвеждат класическите пенливи Просеко вина.

 

Вкусови качества: Много приятно и леко пенливо вино. На финала с усещане на свежи летни плодове и лека зелена ябълка. Изключително нежно и фино Просеко Брут.

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо. Това е регион в Северна Италия, където тук единствено и официално е позволено да се произвеждат пенливи вина от този тип Просеко.

 

Подходящо в комбинация: Просеко Супериоре Брут “Мансуето” Милесимато на Кантина Бернарди е пенливо вино, което много често се консумира преди и след храна. Съчетава се особено добре и с някой видове леки десерти. Ние го препоръчваме и за по специални събития и вечери.

 

Температура на сервиране и консумиране: Обикновено се сервират много добре охладени на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладени, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Винаги консумирайте преди или след храна и не разклащайте енергично пенливите вина. Задължително сервирайте в малки чаши с тясно гърло за пенливо вино.

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

Тегло1.67 кг
Размери9 × 31 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Просеко Супериоре | Брут “Мансуето” Милесимато | Кантина Бернарди”