Просеко Милезимато | Кантина Бернарди

23.90лв.

Просеко Millesimato на Кантина Бернарди , тук играта на фините мехурчета е изключително нежна, а именно Millesimato.  Гроздето за точно това Просеко е набрано от най-високите хълмове с най-качествено грозде на избата oт зона DOCG.

Технология: Просеко “Милезимато” на Кантина Бернарди е по класическа технология “Шармат Метод”. За това вино технолозите подбират най-качественото грозде от лозята разположени в  хълмистите места. Те са в категорията DOCG.  Виното е с газировка от – 5.00 атмосфери. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C. Драй (Сухо) – захарна остатъчност – max 24g./1L. Разликата между това Просеко и останалите е, че под наименованието – Милезимато, технолозите се стараят да постигат по-елегантна и фина газировка. Обикновено този тип Просеко не проявяват толкова агресивна игра на балончетата. Това вино няма потенциал за развитие в бутилката.

 

Сортове: 100% Глера – характерен местен бял сорт грозде, от който основно се произвеждат класическите пенливи Просеко вина.

 

Вкусови качества: Много приятно и леко пенливо вино. На финала с усещане на свежи летни плодове и лека зелена ябълка. Изключително нежно и фино Просеко Драй.

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо. Това е регион в Северна Италия, където тук единствено и официално е позволено да се произвеждат пенливи вина от този тип Просеко.

 

Подходящо в комбинация: Това Просеко Милезимато на Кантина Бернарди е пенливо вино, което много често се консумира преди и след храна. Съчетава се особено добре и с някой видове леки десерти. Ние го препоръчваме и за по специални събития и вечери.

 

Температура на сервиране и консумиране: Обикновено се сервират много добре охладени на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладени, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Винаги консумирайте преди или след храна и не разклащайте енергично пенливите вина. Задължително сервирайте в малки чаши с тясно гърло за пенливо вино.

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Просеко Милезимато | Кантина Бернарди“