Технология: Просеко Манзони Бианко Брут на Кантина Бернарди е пенливо вино по класическа технология за производство на вина -“Шармат Метод”. Пет бара Атмосферно налягане в бутилката. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура за период от 6 месеца. Меко пресоване на гроздето и ферментация на мъстта при ниска температура. Това Просеко е в категория Брут. Това означава – Захарна остатъчност – макс 6 грама на 1 литър. Виното е бутилирано със задължителната коркова тапа – тип “Корона”, която го запазва добре до отварянето му.
Температура на сервиране и консумиране: Обичайно Просеко се сервира много добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладено, с цел по-добро усещане на вкусовите качества на напитката. Не правете компромис и да си отваряте топла бутилка Просеко. Така ще загубите ефекта от приятната свежа ябълка. Никога не разклащайте енергично този тип вина.
Отзиви
Все още няма отзиви.