Технология: Просеко Манзони Бианко Брут  на Кантина Бернарди е пенливо вино по класическа технология за производство на вина -“Шармат Метод”. Пет бара Атмосферно налягане в бутилката. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура за период от 6 месеца. Меко пресоване на гроздето и ферментация на мъстта при ниска температура. Това Просеко е в категория Брут. Това означава – Захарна остатъчност – макс 6 грама на 1 литър.  Виното е бутилирано със задължителната коркова тапа – тип “Корона”, която го запазва добре до отварянето му.

 

Сортове: 100% Глера – характерен бял сорт грозде за региона на Рефронтоло, Валдобиадене.

 

Вкусови качества: Изключително тяло и елегатни балончета, пивко и балансирано свежо пенливо вино с елегантни аромати на финала от зелена ябълка и акация.

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо, Северна Италия. Единствено и само в този регион на Италия, може да се произвеждат този тип пенливи вина. Те са сертифицирани основно в категория DOC и DOCG.

 

Подходящо в комбинация: Този тип пенливи вина много често се консумират преди и след храна само като аперитив. Добре се съчетава и с рибни ястия и предястия и с някой леки десерти. Ние основно си го пием само на чаша, като аперитив през цялата година.

 

Температура на сервиране и консумиране: Обичайно Просеко се сервира много добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладено, с цел по-добро усещане на вкусовите качества на напитката. Не правете компромис и да си отваряте топла бутилка Просеко. Така ще загубите ефекта от приятната свежа ябълка. Никога не разклащайте енергично този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 12,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Просеко | Манзони Бианко Брут | Кантина Бернарди”