Технология: Просеко “Фиор де Касия” на Кантина Бернарди е пенливо вино по класическа технология за производство на вина -“Шармат Метод”. Атмосфери газировка – 5.00 бара. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C. Това Просеко е Екстра Драй. Това означава – Захарна остатъчност – max 15g./1L. Този тип пенливи вина нямат голям потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една година след актуалната реколта. Виното е бутилирано със задължителната коркова тапа – тип “Корона”, която го запазва добре до отварянето му.

 

Сортове: 80% Глера – класически бял сорт грозде. Класическия сорт за пенливи вина от Тревизо. В това Просеко има и 20% други бели местни сортове, което практически му позволява да се нарече Просеко.

 

Вкусови качества: Изключително леко, пивко и балансирано свежо пенливо вино с елегантни аромати на финала от зелена ябълка.

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо, Северна Италия. Единствено и само в този регион на Италия, може да се произвеждат този тип пенливи вина. Те са сертифицирани основно в категория DOC и DOCG.

 

Подходящо в комбинация: Този тип пенливи вина много често се консумират преди и след храна само като аперитив, Също така и в компания с някой леки сирена. Добре се съчетава и с рибни ястия и предястия и с някой леки десерти. Ние основно си го пием само на чаша, като аперитив. Нашият екип си прави Шприц – Аперол именно с това Просеко на Кантина Бернарди – “Фиор де Касия”.

 

Температура на сервиране и консумиране: Обичайно Просеко се сервира много добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладено, с цел по-добро усещане на вкусовите качества на напитката. Не правете компромис и да си отваряте топла бутилка Просеко. Така ще загубите ефекта от приятната свежа ябълка. Никога не разклащайте енергично този тип вина.

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

 

1 отзив за Просеко | Фиор де Касия | Кантина Бернарди

  1. Tania

    Най-доброто просеко, което съм опитвала! Много добър вкус и страхотна комбинация между качество и цена!

    • goodwine

      Благодарим ви, не напразно подбираме прецизно нашите продукти за Вас.

Добавяне на отзив