Технология: Просеко “Фиор де Касия” на Кантина Бернарди е пенливо вино по класическа технология за производство на вина -“Шармат Метод”. Атмосфери газировка – 5.00 бара. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C. Това Просеко е Екстра Драй. Това означава – Захарна остатъчност – max 15g./1L. Този тип пенливи вина нямат голям потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една година след актуалната реколта. Виното е бутилирано със задължителната коркова тапа – тип “Корона”, която го запазва добре до отварянето му.
Температура на сервиране и консумиране: Обичайно Просеко се сервира много добре охладено на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладено, с цел по-добро усещане на вкусовите качества на напитката. Не правете компромис и да си отваряте топла бутилка Просеко. Така ще загубите ефекта от приятната свежа ябълка. Никога не разклащайте енергично този тип вина.
Tania –
Най-доброто просеко, което съм опитвала! Много добър вкус и страхотна комбинация между качество и цена!
goodwine –
Благодарим ви, не напразно подбираме прецизно нашите продукти за Вас.