Технология: Просеко Брут DOC на Кантина Бернарди е по класическа технология “Шармат Метод”. За това вино технолозите подбират най-качественото грозде от лозята разположени в хълмистите места. Те са в категорията DOC. Виното е с газировка от 5.00 атмосфери. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C.  Брут – захарна остатъчност – max 10g./1L.  Това вино няма потенциал за развитие в бутилката.

Сортове: 100% Глера – характерен местен бял сорт грозде, от който основно се произвеждат класическите пенливи Просеко вина.

 

Вкусови качества: Много приятно и леко пенливо вино. На финала с усещане на лека зелена ябълка. Изключително нежно и фино Просеко Брут.

 

 Регион: Конелияно ди Валдобиадене, Тревизо. Това е регион в Северна Италия, където тук единствено и официално е позволено да се произвеждат пенливи вина от този тип Просеко.

 

Подходящо в комбинация: Това Просеко DOC Брут на Кантина Бернарди е вино, което много често се консумира преди и след храна. Съчетава се особено добре и с някой видове леки десерти. Ние го препоръчваме и за по специални събития и вечери.

 

Температура на сервиране и консумиране: Обикновено се сервират много добре охладени на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладени, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Никога не разклащайте енергично пенливите вина. Задължително сервирайте в малки чаши с тясно гърло за пенливо вино.

 

Алкохолно съдържание: 11,0% vol.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Просеко DOC Брут | Кантина Бернарди“