Технология: Просеко Брут “Милезимато” на Кантина Бернарди е по класическа технология “Шармат Метод”. За това вино технолозите подбират най-качественото грозде от лозята разположени в хълмистите места. Те са в категорията DOC. Виното е с газировка от 5.00 атмосфери. Тя се постига чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 15’C. Брут – захарна остатъчност – max 10g./1L. Разликата между това Просеко и останалите е, че е под наименованието Милезимато. С това те упоменават, че гроздето е от конкретна година и реколта. Нещо, което при другите вина Просеко не се споменава. Това вино няма потенциал за развитие в бутилката.
Температура на сервиране и консумиране: Обикновено се сервират много добре охладени на температура от 6-8 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладени, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества. Никога не разклащайте енергично пенливите вина. Задължително сервирайте в малки чаши с тясно гърло за пенливо вино.
Отзиви
Все още няма отзиви.