Технология: Примитиво Синискалко на Вини Копи от Пулия е типчно червено вино, за Южна Италия. Част от гроздобера се извършва машинно , а останалата част на ръка. Препоръчителен метод за по-прецизно бране на лозята от тип DOC. Ферментацията протича в инозкови съдове под контролирана температура. Гроздобера се извършва в първите десет дни на септември. Виното е в контакт с ципите за период от 6 месеца и след това остава за 10 месеца в бутилка преди да излезе на пазара официално. Бутилирано е с коркова тапа, реколта 2020 година. произведени са 130 000 бутилки от това Примитиво. То е отличено с награда от 100 точки на не безизвестният Италиаснки Винен критик Luka Maroni. Две Бикери на ГамбероРосо и 90 точки на Джеймс Саклинг. Виното е реколта 2017 г. Виното има потенциал за развите в бутилка до 5-6 години.
Температура на сервиране и консумиране: Консумирайте добре темперирано на температура от 18-20 градуса. Не преохлаждайте виното, това не влияе добре на вкусът му.
Отзиви
Все още няма отзиви.