Технология: Примитиво Синискалко на Вини Копи от Пулия е типчно червено вино, за  Южна Италия. Част от гроздобера се извършва машинно , а останалата част на ръка. Препоръчителен метод за по-прецизно бране на лозята от тип DOC. Ферментацията протича в инозкови съдове под контролирана температура. Гроздобера се извършва в първите десет дни на септември. Виното е в контакт с ципите за период от 6 месеца и след това остава за 10 месеца в бутилка преди да излезе на пазара официално. Бутилирано е с коркова тапа, реколта 2020 година. произведени са 130 000 бутилки от това Примитиво. То е отличено с награда от 100 точки на не безизвестният Италиаснки Винен критик Luka Maroni. Две Бикери на ГамбероРосо и 90 точки на Джеймс Саклинг. Виното е реколта 2017 г. Виното има потенциал за развите в бутилка до 5-6 години.

Сортове: 100% Примитиво . Сорта е характерен за региона на Пулия, Южна Италия. Синискалко е създаден от региона на Тури, Джоя дел Коле. Елегантен и характерен с неплътни танини.

 

Вкусови качества:  Виното е с ярък и наситен червен цвят, интензивен и постоянен плодов вкус в който може да доловите силно присъствие на череши и сладко от вишни.

 

Регион:  Джоя дел Коло, Тури – Южна Италия. Региона е популярен в Пулия , като най-големият производтел на сортовете Примитиво и Негроамро. Тук в тази зона вината Примитиво се изграждат с по-балансирани и меки тонове, не с толкова наситени танини.

 

Подходящо в комбинация: Примитиво Синискалко на Вини Копи от регионс Пулия е изключително подходящо с всякакъв вид паста приготвена с доматен сос, твърди зрели сирена,  препоръчва се с гриловани меса – телешко например. Разгледайте и другите вина от порт фолиото на Вини Копи.

 

Температура на сервиране и консумиране: Консумирайте добре темперирано на температура от 18-20 градуса. Не преохлаждайте виното, това не влияе добре на вкусът му.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Примитиво Синискалко | Вини Копи | Пулия“