Технология: Примитиво Маестро от Пулия е храктерно червено вино, което се произвежда по стандартна технология. Гроздобера се извършва основно на ръка, добър и ефективен метод за по-прецизно бране на лозята . Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове.  Обикновенно в тази част на Италия, гроздобера настъпва в по-късен етап, когато гроздето вече е достигнало по-високо захарно ниво. Виното е имало контакт с използвани дъбови бъчви за няколко месеца. Това вино е бутилирано е с коркова тапа.

 

Сортове: 100% Примитиво . Това е характерен червен сорт за региона на Пулия, Южна Италия.Той е плътен и характерен с наситени танини. Може да се долавят леки аромати на табако и пикантни подправки. Доста често се купажира с други червени местни сортове.

 

Вкусови качества: Може да  доловите лек вкус на горски плодове и пеперливи леки подправки. На финала виното преминава в лек елегантен после вкус на тъмен шоколад и аромат на шума. Вижте тук всички вина от продуктовата линия на Каса Дефра.

 

Регион:  Пулия, Южна Италия.  Регион доста разпознаваем освен с плътните си червени вина, но и изключително свежи и пивки бели вина. Разположен в най-южната част на Италия – на ботуша, климат  с дълги топли дни и хладни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Примитиво Маестро Пулия е подходящо с всякакъв вид доматена и леко пикантна паста, твърди зрели сирена и грловани меса, като телешко например. Може да консумирате и без храна само, като аперитив в по-хладни есенни дни. Разгледайте и другите вина от порт фолиото на  Каса Дефра.

 

Температура на сервиране и консумиране:  Консумирайте добре охладено на температура от 14 -16  градуса. Ние преоткрихме това вино на последното и най-голямо винено изложение в Италия-“ВинИтали”.

 

Алкохолно съдържание: 13,5 % vol. – ниски алкохолни нива.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Примитиво | Маестро | Пулия“