Технология: Примитиво Дон Антонио на Вини Копи от Пулия е вино с отношение. Гроздобера се извършва основно на ръка само и единствено от собствени лозя. Препоръчителен метод за по-прецизно бране на лозята от тип DOC. Ферментацията протича в инозкови съдове под контролирана температура за период от 7-8 дни. След това отлежава в Словенски дъб за период от 6 месеца и още година в бутилката. Бутилирано е с коркова тапа, реколта 2017 година. От това вино са произведени 50 000 бутилки. То е отличено с престижните 100 точки на не безизвестният Италиаснки Винен критик Luka Maroni. ТриБикери на ГамбероРосо и 91 точки на Уайн Ентусиаст и 91 точки от най-важното в Италия събитие – Вин Итали. Виното има потенциал за развитие в бутилката поне 10 години. Реколта 2017 г. виното в момента е в пълният си потенциал.
Температура на сервиране и консумиране: Консумирайте добре темперирано на температура от 18-20 градуса. Не преохлаждайте виното, това не влияе добре на вкусът му.
Отзиви
Все още няма отзиви.