Технология: Примитиво ди Мандурия на Гран Маестро от Пулия е доста плътно червено вино, което се произвежда основно в Южна Италия. Гроздобера се извършва основно и само на ръка в кошници. Предпочитан и препоръчителен метод за по-прецизно бране на лозята от тип DOC. Ферментацията протича в нови дъбови бъчви. Гроздобера се извършва на по-късен етап, когато гроздето вече е достигнало висока зрялост. Виното отлежава в дъбови бъчви за 12 месеца и след това престоява за 6 месеца в бутилка преди да излезе на пазара официално. Бутилирано е с коркова тапа, реколта 2018 година. Това вино е създадено от Джузепе “Beppe” известен с прозвището си -Летящият Уайнмейкър. С награда от 98 точки на не безизвестният Винен критик Luka Maroni.

 

Сортове: 100% Примитиво . Това е характерен червен сорт за региона на Пулия, Южна Италия. Плътен и характерен с наситени танини. Може да се долавят леки аромати на табако и пикантни подправки. Доста често се купажира с други червени местни сортове.

 

Вкусови качества: Може да вкусите силно присъствие на сладко от сини сливи, опушени аромати вплетени в послевкус на какао и леки подправки. На финала виното преминава леко и елегантно в зърна от мока. Вижте тук всички вина от продуктовата линия на Каса Дефра.

 

Регион:  Пулия ди Мандурия, Южна Италия. Регион доста разпознаваем освен с плътните си червени вина, но и полулярен с производството си на най-доброто Примитиво от Южна Италия.

 

Подходящо в комбинация: Примитиво ди Мандурия Гран Маестро от Пулия е подходящо с всякакъв вид пикантна паста, твърди зрели сирена, но основно се препоръчва с гриловани меса – телешко например. Разгледайте и другите вина от порт фолиото на Каса Дефра.

 

Температура на сервиране и консумиране: Консумирайте добре темперирано на температура от 16-18 градуса. Може да декантирате поне час преди консумация.

 

Алкохолно съдържание: 14,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Примитиво ди Мандурия | Гран Маестро | Пулия”