Технология: Порто Тоуни 10 Рекуа Португалия, което е с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Технологията и производството на вината тип Порто винаги протича с добавяне на 78% етилов алкохол в съотношение 1/4. По този начин алкохола убива дрождите и пресича ферментацията. При вторият етап на производство виното отлежава за 10 години в Американски бъчви преди да излезе за продажба. Виното има голям потенциал за стареене в бутилката. Може дори да отворите след десет години.

 

Сортове: Тинта Рориз, Турига Национал, Турига Франка и Тинта Барока. Това са типични и характерни сортове грозде, които основно се развиват в тази зона на Португалия – долината на река Дуоро в региона на Порто. Червени сортове грозде с плътни тела и високи танини. Всеки един от тях предава уникални и индивидуални аромати на виното.

 

Вкусови качества: Виното е с висока ароматна интензивност и на горски плодове, с много плътно тяло. На финала е с перфектно интегрирани мармаладени аромати и нотки на черен шоколад. Виното е с високи алкохолни нива.

 

 Регион: Долината на р. Дуоро, Португалия. Региона е познат основно с производството на Порта.

 

Подходящо в комбинация: Порто Тоуни 10 Рекуа Португалия  е изключително подходящо в комбинация с твърди зрели сирена и с всякакви десерти и ядки. Много често и само като диджестив след храна. Но най-добре се аранжира в комбинация с разни десерти – разни сладкиши в комбинация с маскарпоне рикота.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 10-14 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Портата има възможност да запазят свойствата и вкусовите си качества до две седмици след отваряне на бутилката. Консумирайте в малки дегустационни чаши с тясно гърло за отваряне на ароматите.

 

Алкохолно съдържание: 19.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Порто Тоуни 10 | Рекуа | Португалия”