Технология: Порто Руби Рекуа от Португалия е десертно вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Технологията и производството на Порта винаги протича с добавяне на 78% етилов алкохол в съотношение 1/4. Това се случва по време на вторичната ферментация.  По този начин алкохола унищожава винените дрожди и пресича процеса на ферментация. Виното има потенциал за стареене в бутилка до 10 години след актуална реколта.

 

Сортове: Турига Франка, Тинта Рориз и Турига Национал. Всичките сортове са от изключителна важност за производство на Портвайн. Турига Франка и Турига Национал обичат топли региони и дават среден добив. Вината от тези два сорта са плътни и мощни с високи алкохолни нива. Тинта Ториз е познат в Испания, като Темпранийо и обича глинести почви на високи места.

 

Вкусови качества: Типично Червено Порто от региона на р. Дуоро – най-големият и известен винен регион в Португалия. Виното е с интензивни аромати на горски плодове и подправки, с много плътно тяло, а финала е преобладаващ на пестил и сладко от сини сливи. Виното е с доста високи алкохолни нива.

 

 Регион: Долината на р. Дуоро, Португалия. Региона е един от най-големите и популярни с производството на Порто по цял Свят. Стига на север до Испания.

 

Подходящо в комбинация: Порто Руби Рекуа от Португалия е изключително подходящо в комбинация само с някой твърди зрели сирена, но най-вече се препоръчва с всякакви десерти на основата на сирене Маскарпоне или Рикота. В Португалия го консумират и само като диджестив след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Препоръчваме да сервирате в малки дегустационни чаши със затворено гърло с цел запазване на ароматите.

 

Алкохолно съдържание: 19.0% vol.

 

 

1 отзив за Порто Руби | Рекуа | Португалия

  1. Tania

    Това порто мога да пия по всяко време !

Добавяне на отзив