Технология: Порто Руби LBV Рекуа – Португалия е много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Технологията и производството на вината Порта винаги протича с добавяне на 78% Етилов алкохол в съотношение 1/4, по този начин алкохола убива дрождите и пресича ферментацията. При вторият етап виното отлежава минимум 2 години в дъбови бъчви и поне още една година в бутилката преди да излезе официално на пазара. Ел Би Ви вината са Червени Порта които са от една реколта специално селектирана, които стандартно отлежават между 4 и 6 години. Съкращението LBV – гласи Лейт Ботълд Винтидж. Това Порто е 2007 год.

 

Сортове: Турига Франка, Тинта Рориз, Турига Национал, Тинта Барока и Тинта Амерала. Всичките сортове са емблематични и характерни за производството на Портвайн. Макар и официално да е разрешено за производството на Портa над 30 различни сорта грозде, производителите упоменават само основните.

 

Вкусови качества: Виното е с превъзходна ароматна интензивност и на горски плодове, и много плътно тяло. На финала виното е с отличен баланс между сладкият вкус и фина киселинност. Виното е с високи алкохолни нива.

 

 Регион: Долината на р. Дуоро, Португалия. Популярна в целия Свят основно с производството на Портвайн.

 

Подходящо в комбинация: Това вино е изключително подходящо в комбинация с твърди зрели сирена и с всякакви десерти и ядки, много чести и само като дижестив след храна. Ние предпочитаме и с някой видове леки десерти. Консумирайте в малки дегустационни чаши с тясно гърло, за да затворите ароматите.

 

Температура на сервиране и консумиране: Порто Руби LBV Рекуа от Португалия е добре да се консумира на температура от 10-14 градуса. Препоръчваме на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 19.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Порто Руби LBV | Рекуа | Португалия”