Технология: Порто Бранко Рекуа от Португалия е десертно вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Технологията и производството на Порта винаги протича с добавяне на 78% етилов алкохол в съотношение 1/4, по този начин алкохола унищожава винените дрожди и пресича целият момент на ферментация. Виното има потенциал за развитие до 7-8 години след актуална реколта.

 

Сортове: Малвазия, Витал, Боал и Рабигато. Типични и характерни сортове за Португалия от които се произвеждат бели Портвйанс и други бели вина. Малвазия е бял десертен сорт разпространен основно в някой части на Италия, Америка, но за родина сорта се счита Гърция. Сорта е с плътно тяло и високи захари. Рабигато е силно ароматен сорт с акациеви нюанси, основен в района на Дуоро.

 

Вкусови качества: Типично Порто от региона на р. Дуоро – най-големият и известен винен регион в Португалия. Виното е с интензивни аромати на плодове и подправки, много плътно тяло. Виното е с високи алкохолни нива.

 

 Регион: Долината на р. Дуоро, Португалия. Долината на река Дуоро е най-големият регион в Португалия, основно с производството на Портвайн.

 

Подходящо в комбинация: Порто Бранко Рекуа от Португалия е изключително подходящо в комбинация с твърди зрели сирена и най-вече се препоръчва с много видове десерти. Но може и само като диджестив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Винаги консумирайте охладено в малки дегустационни чаши.

 

Алкохолно съдържание: 19.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Порто Бранко | Рекуа | Португалия”