Технология: Пино Ноар на Вила Овчарово е червено вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма отлежаване в дъбови бъчви, и съответно няма голям потенциал за стареене в бутилката. Бутилирано е с коркова тапа, консумирайте до 3-4 години след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Пино Ноар. Пино Ноар е типичен Френски сорт грозде, развил се особено добре в регионите на Код дю Рон и Шампан, където заема изключително важна роля в производството на пенливите вина – Шампанско, като основен сорт в класическият купаж. В Италия например е известен като Пино Неро. Вината от този сорт се отличават с не много интензивни аромати на червени горски плодове.

 

Вкусови качества: Вино с много приятен и ароматен нос на леки горски плодове, нюанси на лек карамел и вишна, а на небцето преминава нежно в плодова нежност и диви ягоди. Финала е елегантен с балансирани танини.

 

 Регион: Дунавска равнина, с. Овчарово. Дунавска равнина се отличава със своя тероар с отглеждането и производството на хубави бели местни сортове. Разположен по цялото подножие на река Дунав, и доста благоприятен с климатичните си условия за отглеждането на сортове, като Пино Ноар. Село Овчарово се намира в близост то град Търговище.

 

Подходящо в комбинация: Пино Ноар на Вила Овчарово е леко червено вино подходящо с леки и зрели сирена, а може и с някой мазни риби като сьомга. Може да консумирате и само на чаша, като аперитив преди или след храна, леко охладено.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 12-14 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. За това вино не ви е нужен деканетр, може да отворите половин час преди употреба. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пино Ноар | Вила Овчарово”