Технология: Пино Неро на Ла Магнолия – Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Нещо абсолютно характерно за сорта и за изби от този регион на Италия. Почти всички лозя са сертифицирани под DOC – вино със Защитено Географско Обозначение. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове под контролирана температура. Виното стои в контакт с ципите за десетина дни по време на алкохолната ферментация. Това вино няма контакт с дъбови бъчви. Няма потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до две-три години от актуална реколта.

 

Сортове: 100% Пино Неро, сорт пренесен от Франция, където е известен като Пино Ноар.

 

Вкусови качества: Много хубаво вино с елегантни балансирани танини и заоблено тяло. Те преминават на финала в аромат на горски плодове, напомнящи аромати на дива ягода. При различни температурни настройки виното придобива други различни вкусове и аромати.

 

 Регион: Friuli Colli Orientali D.O.C, Северо-Източна Италия. Един изключителен регион за производство на уникални бели вина, но и на червени, като това Пино Неро на Ла Магнолия – Фриули. Региона е разположен до Словенската граница на изток. На север с Австрийската граница. В непосредствена близост е до друг уникален регион – Алто Адиже.

 

Подходящо в комбинация: Това вино е изключително подходящо с всякакъв вид леки Италиански сирена. Също така и през лятото в комбинации с леки риби с не наситени мазнини. Това хубаво вино може да консумирате и през деня, дори и само на чаша с приятна компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Препоръчваме да е леко охладено на температура от 13-15 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. С цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не правете изключение при темперирането на това вино. Всеки градус нагоре от горепосоченият, ще ви заблуди във вкусовите му качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пино Неро | Ла Магнолия | Фриули”