Технология: Пино Гриджо – “Дженте ди Маре” на Вигано е наше любимо вино. Гроздобера се извършва изцяло на ръка, нещо толкова типично за повечето малки изби в Италия. Именно тези традиции се спазват вече повече от 40-50 години. Избата е разположена в непосредствена близост до лозята. С цел предотвратяване на преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След това мъстта престоява за около две седмици и преминава на етап бутилиране. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Затова консумирайте до една година след актуална реколта.
Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Ние винаги го консумираме доста охладено. Именно тогава го преоткриваме.
Tania –
Едно доста различно Пино Гриджо,толкова лесно се пие и е непретенциозно! Мога да го пия постоянно.
goodwine –
Благодарим ви за добрите думи. Наистина избрахме различен стил Пино Гриджо , за Вас.