Технология: Пино Гриджо – “Дженте ди Маре” на Вигано е наше любимо вино. Гроздобера се извършва изцяло на ръка, нещо толкова типично за повечето малки изби в Италия. Именно тези традиции се спазват вече повече от 40-50 години. Избата е разположена в непосредствена близост до лозята. С цел предотвратяване на преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След това мъстта престоява за около две седмици и преминава на етап бутилиране. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Затова консумирайте до една година след актуална реколта.

 

Сортове: 100% Пино Гриджо –  Дженте ди Маре на Азиенда Вигано е реколта от 2019 година. Типичен сорт за цяла Италия. Тук в Ломбардия сорта е доста различен.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с леко допир на небцето от акациеви цветя. На финала виното преминава в елегантен послевкус на круша.

 

 Регион: Lombardy, Централна Северна Италия. Региона е доста добре развит. Освен икономически но и винарски. Не напразно го наричат Италианският Шампан. Тук произвеждат едни от най-добрите пенливи вина на Италия.

 

Подходящо в комбинация: Това Пино Гриджо – Дженте ди Маре на Вигано е подходящо с всякакъв вид Италиански храни. Разни предястия от рибни продукти, бели гриловани меса в комбинация с леки листни салати. Много добре се съчетава и с някой видове ризото. В Ломбардия пият това хубаво вино със супа от морски дарове. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна. Препоръчваме да го комбинирате с някой видове суши. Може и да го пробвате само на чаша с приятели и малко ядки.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Ние винаги го консумираме доста охладено. Именно тогава го преоткриваме.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

1 отзив за Дженте ди Маре – Пино Гриджо | Вигано

  1. Tania

    Едно доста различно Пино Гриджо,толкова лесно се пие и е непретенциозно! Мога да го пия постоянно.

    • goodwine

      Благодарим ви за добрите думи. Наистина избрахме различен стил Пино Гриджо , за Вас.

Добавяне на отзив