Технология: Пино Гриджо на Ла Магнолия от региона на Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването са по така наречената технология “Sur Lies” – в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма потенциал за развитие в бутилката и контакт с дъбови бъчви. Може да консумирате до една две години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Пино Гриджо, реколта от 2018 година. Едно от най-популярните и разпознаваеми бели сортове в Италия. Това е доста минерално Пино Гриджо и е различно като стил. Сорта е добре развит в цяла Италия.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с леко допир на небцето от акациеви цветя. На финала виното преминава в елегантен послевкус на круша с леки минерални нюанси.

 

 Регион: Фриули Северо-Източна Италия – тук основно се произвеждат бели вина в тази категория. Тук са едно от най-престижните вина на цяла Италия.

 

Подходящо в комбинация: Това Пино Гриджо на Ла Магнолия – Фриули е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид студени предястия, ястия от рибни меса и морски продукти. Бели меса а също така и с разни видове ризото и паста с бели сосове типични за региона Фриули. Виното може  да се консумира и само, като аперитив преди или след храна в добра компания през топлите летни дни. Това е едно от най-поръчваните вина в нашият онлайн магазин. Може да разгледате и други техни вина.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Не отваряйте това вино ако не сте го подготвили добре температурно, рискувате да загубите нужните аромати и вкусове, които би трябвало да опитате и откриете. Препоръчваме да консумирате на  препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на това хубаво вино.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пино Гриджо | Ла Магнолия | Фриули”