Пино Гриджо | Каса Дефра | Венето

(1 клиентски отзив)

12.50лв.

Пино Гриджо от Венето на Каса Дефра е изключително впечатляващо вино от региона на Venezia – един от най-извстните с белите си вина региони на Италия. Виното е много леко и приятно, можете да го консумирате през деня и само като аперитив, а също може и без никаква храна.

Изчерпан

Технология: Пино Гриджо на Каса Дефра от региона на провинция Венето. Гроздобера в този регион обикновено е с машини. Изключително бързо и ефикасно за лозови масиви с такива големи капацитети. Този метод позволява да се обере реколта с голям обем наведнъж. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Това вино няма потенциал за стареене. Консумирайте до една, две години след актуална реколта. Виното е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”. Така виното има възможност да се запази за по-дълъг период свежо.

 

Сортове: 100% Пино Гриджо, класически сорт за северна Италия – Венето.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с лек допир на небцето от акациеви цветя. На финала виното преминава в елегантен послевкус на круша.

 

 Регион:  Венето – Деле Венеция, Северна Италия. Доста известен регион, познат основно с производството на местни бели сортове D.O.C.

 

Подходящо в комбинация: Пино Гриджо на Каса Дефра от Венето е подходящо с всякакъв вид Италиански храни и предястия от рибни продукти. С разни бели меса а също така и с някой видове ризото. Може да консумирате с леки листни салати, също и с някой местни супи. Доста хора предпочитат този тип вино дори и само на чаша, като аперитив. Това хубаво вино Пино Гриджо е много неангажиращо от към храна. Това го прави доста популярно и предпочитано особено сред жените навсякъде по Света. Тук може да разгледате всички вина на избата.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Не правете компромис да го пиете по-топло от препоръчаната температура. Така рискувате да не получите това което търсите в това вино. Консумирате на препоръчаната от нас температура.

 

Алкохолно съдържание: 12,0% vol. много ниски алкохолни нива за това вино.

 

 

1 отзив за Пино Гриджо | Каса Дефра | Венето

  1. svetoslavkirkov


    Приятно усещане за свежест!Много леко вино.

Добавяне на отзив