Технология: Пино Гри Гарсон на Шато Ботево е вино при което гроздето е обрано изцяло на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Целият процес протича за период от 20 дни. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Консумирайте до една година след актуална реколта. Бутилирано е с коркова тапа.

 

Сортове: 100 % Пино Гри. Основен сорт в Източна Франция, региона на Елзас. Тук сорта е доста разпространен и за разлика от класическото Италианско Пино Гриджо, вината от Пино Гри са с доста по-изразено тяло и текстура. Сорта развива много изразени аромати на лайм, бяла праскова и круша.

 

Вкусови качества: Много нежни аромати на дива круша преминаващи през небцето. Свеж и ароматен и лек минерален финал. Изключително свежо и елегантно бяло вино. Доближава леко стила на вината, от Франция.

Регион:  Тракийска Низина, Източна България. Региона в който се произвеждат може би едни от най добрите вина на България. Избата се намира в региона на р. Тунджа, Ямболско. Тук може да разгледате и другите ни Български вина..

 

Подходящо в комбинация:  Пино Гри Гарсон на Шато Ботево е подходящо с предястия от рибни продукти, бели меса, грилована риба, също така и с някой леки салати. За тези от вас които си падат по твърдите сирена е доста добра компания. Ние предпочитаме да си го пием дори и без храна. Особено в топлите летни дни с подходяща компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Наздраве!

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пино Гри Гарсон | Шато Ботево”