Технология: Пикпул дьо Пине на Домейн Морен Лангаран е бяло вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. А гроздобера и тук се се извършва основно на ръка. Ферментацията и узряването протичат в иноксови съдове за две – три седмици под контролирана температура. Виното няма контакт с дъб. То е бутилирано с винтова тапа – Стелвин, което позволява да се съхрани свежо за по-дълъг период от време.

 

Сортове:  100% Пикпул . Типичен Френски сорт, разпространен основно в  Лангедок. Това е основен бял сорт за тази част на Югоизточна Франция. Вижте и другите ни Вина от Франция.Гроздето е малко с наситени зеленисти цветове, и дава високи добиви. Вината от Пикпул са доста свежи , не напразно Пикпул означава – “ужилване на устната”, а именно заради високите си нива на свежест в устата.

 

Вкусови качества: Свежи и елегантни минерали и аромати на лимон и солено. Може да доловите морски аромати, а също и леки флорални нотки. На финала виното е с наситен и леки минерални нюанси.

 

 Регион: Languedoc-Roussillon, Южна Франция. Най-големият Био-динамичен винен регион в Света. Тук повечето производители, почти не третират своите лозя с препарати а разчитат на природата. Района на Пикпул дьо Пине е известен освен със сорта си , но и с морската си храна. Тук са най-големите ферми за добиване на Стриди.

 

Подходящо в комбинация: Пикпул дьо Пине на Домейн Морен Лангаран е изключително подходящо с всякакви рибни блюда, морски дарове леки свежи салати. Особено е популярна консумацията му с със Стриди Може и само като аперитив преди или след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10 – 12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Консумирайте до 2 години от актуалната реколта.

 

Алкохолно съдържание: 13,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пикпул дьо Пине | Домейн Морен Лангаран”