Технология: Пиано Малтезе на Tенута Рапитала от Сицилия е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването преминават в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъбови бъчви, но това не му пречи да се развива добре в бутилката. Консумирайте до две години след актуалната му реколта.

 

Сортове: 50% Катарато и 50% Грило – реколта 2018. Двата сорта се срещат единствено и основно в тази част на Италия, където климата е доста топъл през по-голямата част от годината. Катарато е сорт който доста издържа на топлите дни, много често участва в купажи като например заема място в производството на Марсала. Грило е бял сорт грозде също емблематичен за Сицилия. Изключителни аромати на сушени билки и наситени цитрусови вкусове.

 

Вкусови качества: Изключително интензивен букет от цитрусови плодове – пешън фрут, лайм, долавят се и аромати на билки и сурови ядки, които на финала преминават в минерален послевкус.

 

 Регион: Сицилия, Южна Италия. Този регион на Италия е изпълнен с разнообразие от вкусове и традиции. Както ви е известно там се намира вулкана “Етна” и в следствие на годините натрупана вулканична маса, почвите са придобили характер влияещ много за развитието на хубави вина особено за червените сортове. Дългата продължителност на топлите дни и хладните Средиземноморски нощи също допълнително допринасят за това.

 

Подходящо в комбинация: Пиано Малтезе на Тенута Рапитала от Сицилия е вино изключително подходящо основно с гриловани риби и всякакви морски дарове и леки предястия. Може и само със сирена или паста с леки сосове. Разгледате всички вина от Южна Италия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пиано Малтезе | Тенута Рапитала | Сицилия”