Технология: Памплун розе на “Шато дю Руе” от Прованс се произвежда по стандартна технология за правене на розета. Контакта с ципите е за много кратък период. Да не забравим да споменем, че лозята са над 60 годишни. Те са разположени в непосредствена близост до Шатото. Това е с цел предотвратяване на преждевременна ферментация. Тя протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След ферментация и бутилиране виното остава поне 30 дни в избата. След това излиза официално на пазара. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една година след актуалната реколта – 2019 година. Вижте всички розета които предлагаме.

 

Сортове: Купаж от 50% Гренаж, 35% Сензо и 15% Каладок – сорт основно участваш само в купажиране с други сортове в Южна Франция. Гренаж в Испания е разпознаваем като Гарнача.

 

Вкусови качества: Елегантно Френско розе с аромати на леки червени горски плодове. Те преминават елегантно в лек минерален финал и послевкус на цитрус. Може да доловите и леки вкусове на изпечени бисквитки.

 

 Регион: Cotes du Provence, Mediterranean, Южна Франция. Това се намира  само на 25 километра от Сен Тропе. Тероар и климат с хладни летни нощи.

 

Подходящо в комбинация: Памплун Розе на Шато дю Руе от Прованс е подходящо с гриловани бели меса. Всякакви блюда с леко ароматни подправки и разни сушита. Леки листни салати в комбинация с някой меки сирена. Също така и с много рибни продукти. Ние често консумираме само, като аперитив преди или след хранене. Но винаги с хубава компания.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Избягвайте да преохлаждате този тип розета. Така ще затворите всички аромати и вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13,0% vol.

 

 

Brand

Chateau du Rouet

1 отзив за Памплун Розе | Шато дю Руе | Прованс

  1. svetoslavkirkov

    Съотношение качество цена! Заслужава си!

Добавяне на отзив