Нове Гранде – Фризанте | Каса Дефра | Венето

(2 клиентски отзива)

13.00лв.

Вино Фризанте – Бианко “Нове Гранде” е полу-сладко бяло леко пенливо вино на Кантина “Каса Дефра“. Много непретенциозно вино от сорта Гарганега което може да се консумира с леки десерти или като аперитив.

Изчерпан

Технология: Нове Гранде – Фризанте на “Каса Дефра” е леко пенливо вино произведено по класическа технология “Шармат Метод”.  Атмосфери газировка от 1,00 до максимум 2,00 бара. Тя се получава чрез частична ферментация в иноксови съдове под контролирана температура от 20’C. Това леко пенливо вино няма способността да се развива в бутилката. То е бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”, което го прави още по-лесно и практично за употреба и на места, където нямате наличен тирбушон.

 

Сортове: 100% Гарганега – тава е типичен бял сорт, който се среща основно в региона на град Верона, провинция Венето – Северна Италия. Този сорт е характерен за тази част на Италия и от него се произвеждат изключително ароматни вина. Вирее на проветриви местности и лозите му достигат на места над два метра височина.

 

Вкусови качества: Приятно и леко вино, с много свеж аромат на пролетна зелена ябълка. На финала е елегантно с много фина газировка, която остава за кратко по небцето ви.

 

Регион: Град Соаве е създаден през 13-ти Век в провинция Венето, Северна Италия. Един от регионите официално обявен от правителството на Италия, като апелация с характерни сортове от тип DOC и DОCG.

 

Подходящо в комбинация: Нове Гранде – Фризанте на “Каса Дефра” е от този тип леки пенливи вина, които много често се консумират преди или след храна, само като аперитив. В много случаи и в комбинация с някой леки десерти. Ние определено го консумираме и без храна в топлите летни дни и само, като аперитив. Вие може да го използвате за да си направите Шприц, като популярният “Аперол” или “Хуго”.

 

Температура на сервиране и консумиране: Обикновено се сервират добре охладени на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате добре охладени, с цел по-добро усещане на вкусовите качества на напитката. Не ви препоръчваме да разклащате енергично пенливите вина.

 

Алкохолно съдържание:  9,5% vol.

 

 

2 отзива за Нове Гранде – Фризанте | Каса Дефра | Венето

  1. Димитър Ковачев


    Любимо лятно вино! С лек ароматен после вкус, мога да го консумирам всеки ден 😉

  2. svetoslavkirkov


    Препоръчвам Ви го за лятото! Уникален вкус!

Добавяне на отзив