Технология:  Неро Давола на Тенута Рапитала от Сицилия е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването преминават в иноксови съдове под контролирана температура. Виното няма контакт с дъбови бъчви , не му пречи да се развива добре в бутилката. Консумирате до четири – пет години след актуалната му реколта.

 

Сортове: 100% Неро Давола – реколта 2018. Сорта основно се среща в тази част на Италия, където климата е доста топъл през по-голямата част на годината. Неро Давола е сорт който доста издържа на топлите дни, много често участва в купажи с други местни червени сортове. Сорта е емблематичен за Сицилия. Гроздето е подбрано от лозя разположени над 300-400 метра надморска височина. Вината от този сорт са с високи танини и плътни тела.

 

Вкусови качества: Интензивен букет от узрели плодове – черни череши и синя слива. Долавят се и елегантно аромати на червена чушка , а на финала преминават плавно в послевкус на табако.

 

 Регион: Сицилия, Южна Италия. Този регион на Италия е изпълнен с разнообразие от вкусове и традиции. Както ви е известно там се намира вулкан “Етна”.В следствие на годините натрупана вулканична маса, почвите са придобили характер влияещ много добре за развитието на вина особено за червените сортове. Дългата продължителност на топлите дни и хладните Средиземноморски нощи допълнително допринасят за това.

 

Подходящо в комбинация: Неро Давола на Тенута Рапитала от Сицилия е вино изключително подходящо с почти всички видове паста – ригатони, спагети и много добре пасва със сочна лазаня. Също с готвен пернат дивеч – фазан. Тук може да разгледате и други вина от Южна Италия.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 14-16 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Неро Давола | Тенута Рапитала | Сицилия“