Технология:  Негроамаро Пелиросо на Вини Копи от Пулия е червено вино от региона на Саленто. Гроздобера се извършва на ръка през втората половина на септември, а лозята са с характер DOC. Ферментацията протича в иноксови съдове под контролирана температура.  Виното е в контакт с ципите за период от 6 месеца и след това остава за 6 месеца в бутилка преди да излезе на пазара официално. Бутилирано е с коркова тапа, реколта 2020 година. Произведени са 100 000 бутилки. Виното е отличено с награда от 92 точки на известният Италиаснки Винен критик Luka Maroni. Две Бикери на ГамбероРосо и най-добър продукт на Уайн Ентусиаст. Виното е реколта 2017 г. и има потенциал за развите в бутилка до 5-6 години.

 

Сортове: 100% Негроамаро . Сорта е характерен за региона на Саленто – Пулия, Южна Италия. Пелиросо е създаден от региона на Бриндизи,Саленто. Елегантен и характерен с неплътни танини. Негроамаро доста често участва и в червени купажни вина.

 

Вкусови качества:  Виното е с ярък и интензивенчервен цвят, фин и ароматен плодов вкус в който преобладва характерно присъствие на малки черни горски плодове. Сухо тяло с меки танини.

 

Регион:  Бриндизи,Саленто  – Южна Италия. Региона е популярен в Пулия , като най-големият производтел на сортовете Примитиво и Негроамро. Тук в тази зона вината Примитиво се изграждат с по-балансирани и меки тонове, не с толкова наситени танини.

 

Подходящо в комбинация: Негроамаро Пелиросо на Вини Копи от региона на Саленто Пулия е изключително подходящо с всякакъв вид паста приготвена с доматен сос, всякакви сирена,  препоръчва се и с гриловани меса. Разгледайте и другите вина от порт фолиото на Вини Копи.

 

Температура на сервиране и консумиране: Консумирайте добре темперирано на температура от 18-20 градуса. Не преохлаждайте виното, това не влияе добре на вкусът му.

 

Алкохолно съдържание: 12,5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Негроамаро Пелиросо | Вини Копи | Пулия“