Технология: Мускат и Сандански Мискет на “Либера Естейт ” е вино със стандартна технология на бране на ръка. Обичаен процес за Винарски изби в България с не толкова голям капацитет. По този начин се избягва смесването на излишни отпадъци при гроздобера по лозята. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното е няма потенциал за развитие в бутилката. Тези сортове нямата и способността да се развият в контакт с дъб. Консумирайте актуална реколта – 2019. Двата сорта ферментират заедно по така наречената технология – “Сепаж”.

 

Сортове: 60% Мускат и 40% Сандански Мискет. Мускатa е най-старият бял сорт. Той е  разпространен из цялата Европа. Сорта има много наситени аромати. Основно от него се произвеждат десертни, някой пенливи и някой трапезни вина. Сандански Мискет е сорт създаден през 1979 година от сортовете Тамянка, Широка Мелниша и Каберне Совиньон. Гроздето е с висока захарност и много силен растеж.

 

Вкусови качества: Виното е с приятно усещане в началото на бели цветя и типични мускатови нотки. Ние долавяме аромати на дюля и узряла праскова, аромати преминаващи в добре балансирани киселини. На финала виното преминава в елегантен свеж и цветист послевкус. Тук може да погледнете и други подобни вина.

 

 Регион: с. Хотово, Долината на р. Струма. Долината на река Струма е Български регион обхващаш Югозападна България – региона на гр. Сандански. Тероара му е с доста сухи канелени  почви и предимно топли дни. Тероара предразполага отглеждането и развитието на червени местни сортове.

 

Подходящо в комбинация: Мускат и Сандански Мискет на “Либера Естейт” е подходящо с всякакъв тип храни и предястия от рибни продукти. Добре се съчетава и с бели меса. Може  и с някой видове суши. Може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

1 отзив за Мускат и Сандански Мискет | Либера Естейт

  1. Tania

    Много добро, изключително съм очарована от това, че има такива хубави Български вина. Невероятен вкус!

Добавяне на отзив