Технология: Монограм Мавруд и Рубин на Вила Юстина е вино със стандартна технология на бране на ръка. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното има контакт за 18 месеца в нови Български дъбови бъчви и две години в бутилка. След това излиза на пазара официално.  Виното има потенциал за развитие в бутилката 5-6  години след актуалната реколта, а може и повече. Дългото отлежаване позволява добро развитие на виното в бутилка. Бутилирано е с коркова тапа.

 

Сортове: 60% Мавруд, 40 % Рубин  – реколта 2014.  Двата сорта са плътни и характерни за България.  Мавруд е сорт с по елеганто тяло и танини, докато при Рубина да са доста изразени и типчни за сорта. Тук може да видите и другите ни вина от тези сортове.

 

Вкусови качества: Това хубаво вино е с приятно усещане в началото на зрели горски горски плодове, черен шоколад и лека ванилия. На финала виното преминава в елегантни танини, но е с плътно тяло и наситен рубинен цвят.

 

 Регион: Тракийска низина, с. Устина, област Пловдив. Региона е много добре развит в производството на Български Червени вина. Това е най-големият винен регион в нашата страна.

 

Подходящо в комбинация: Монограм Мавруд и Рубин  на Вила Юстина е червено Българско вино подходящо основно с местни блюда – червени меса, патица гриловани или задушени. Зрели сирена – пармезан или гауда. Може да консумирате и само, като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре се възприема на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да декантирате, ако нямате декантер оставите отворено за час за да подиша.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Монограм | Мавруд и Рубин | Вила Юстина“