Технология: Мискет и Траминер – Побити Камъни. Тук гроздобера се извършва изцяло на ръка в малки касетки. Обикновено избите с по-малък капацитет процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в иноксови съдове. Виното няма потенциал за развитие в бутилка. Консумирайте до една година и половина след актуална реколта. Купажно вино, бутилирано с винтова капачка тип “Стелвин”. Това позволява виното да се запази свежо за по-дълъг период.

 

Сортове: 60% Мискет  и 40% Траминер.  Мискет е Български хибриден сорт създаден от два сортовете Димят и Перл дьо Ксаба от Франция. От него се произвеждат някой десертни и полу сладки вина с характерна плътност, и мискетов аромат. Траминер е характерен сорт за Северна Италия от региона на Алто Адиже. Именно от там носи и името си от селището Треминер.

 

Вкусови качества:  Лек нос с усещане на мускатови аромати. В началото може да доловите аромати на бели летни цветя и бъз с лек допир на небцето от билки. Свеж, ароматен и плавен финал.

 

 Регион: Дунавска Равнина, Северно – Източна България. Региона на местността “Побити Камъни” е до гр. Варна. Тук  тероара си предразполага отглеждането и производство на характерните бели вина на България. Района е известен и като Черноморски. Тероара му е с хълмисти и глинени почви.

 

Подходящо в комбинация: Мискет и Траминер на Побити Камъни е бяло купажно вино. То е  подходящо основно с  бели меса в комбинация с леки сосове. Също така и с някой салати и задушени зеленчуци. Може да консумирате и с паста. За тези от вас които обичат Суши могат да го комбинират с този купаж. Може да си отворите бутилка вино и без храна само като аперитив в топлите летни дни.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 8-10 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 12.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мискет и Траминер | Побити Камъни”