Технология: Милеболе Розе на Ла Магнолия от региона на Фриули е леко пенливо вино от характерният за региона сорт – Скиопетино. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат иноксови съдове под контролирана температура. Това е класическо пенливо вино създадено по метода “Шармат”. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате до една две години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Скиопетино. Скиопетино е характерен червен сорт за Фриули Северна Италия. Изключително балансирано тяло с нюанси на леки малки горски плодове. От сорта Скиопетино се произвеждат червени вина с хармонично тяло и леки танини.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с леко допир на небцето от малки червени горски плодове. На финала виното преминава в елегантен после вкус и леки минерални нюанси и приятни мехурчета.

 

 Регион: Фриули Коли Ориентали е в Северо-Източна Италия – тук основно се произвеждат бели вина в тази категория. Определено тук са едни от най-престижните вина на цяла Италия.

 

Подходящо в комбинация: Милеболе Розе на Ла МагнолияФриули е изключително подходящо в комбинация с всякакъв лека паста, гриловани зеленчуци и много леки десерти. Виното може да се консумира и само, като аперитив преди или след храна в добра компания през топлите летни дни. Може да разгледате и други техни вина.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 6-8 градуса. Не отваряйте това вино ако не сте го подготвили добре температурно, рискувате да загубите нужните аромати и вкусове, които би трябвало да опитате и откриете. Препоръчваме ви да не разклащате енергично пенливите вина.

 

Алкохолно съдържание: 12,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Милеболе Розе | Ла Магнолия | Фриули”