Милеболе Розе | Ла Магнолия | Фриули

25.00лв.

Милеболе Розе на Ла Магнолия е любимо наше пенливо вино от региона на Фриули – Северна Италия. Виното е класическия за региона сорт Скиопетино. Доста различно от всички други пенливи вина, които сте опитвали. Препоръчваме ви го.

Технология: Милеболе Розе на Ла Магнолия от региона на Фриули е вино с много прецизно отделяне на целите зърна грозде от чепките. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат иноксови съдове под контролирана температура. Това е класическо пенливо вино създадено по метода “Шармат”. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате до една две години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Скиопетино, реколта от 2019 година. Скиопетино е характерен червен сорт за Фриули Северна Италия. Изключително балансирано тяло с нюанси на леки малки горски плодове. От сорта Скиопетино се произвеждат неплътни червени вина с хармонично тяло и леки танини.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с леко допир на небцето от Грейпфрут. На финала виното преминава в елегантен после вкус на ечемичен малц с леки минерални нюанси и приятни мехурчета.

 

 Регион: Фриули Северо-Източна Италия – тук основно се произвеждат бели вина в тази категория. Тук са едно от най-престижните вина на цяла Италия.

 

Подходящо в комбинация: Милеболе Розе на Ла МагнолияФриули е изключително подходящо в комбинация с всякакъв лека паста, гриловани зеленчуци и много леки десерти. Виното може да се консумира и само, като аперитив преди или след храна в добра компания през топлите летни дни. Може да разгледате и други техни вина.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 6-8 градуса. Не отваряйте това вино ако не сте го подготвили добре температурно, рискувате да загубите нужните аромати и вкусове, които би трябвало да опитате и откриете. Препоръчваме ви да не разклащате енергично пенливите вина.

 

Алкохолно съдържание: 12,0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Милеболе Розе | Ла Магнолия | Фриули“