Технология: Милеболе Брут на Ла Магнолия от региона на Фриули е изтънчено пенливо вино от сортовете Рибола Джяла и Ризлинг. Гроздобера се извършва изцяло на ръка. Ферментацията и узряването протичат иноксови съдове под контролирана температура. Това е класическо пенливо вино създадено по метода “Шармат”. Виното няма потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате до една две години след актуалната реколта.

 

Сортове: 50% Рибола Джяла и 50% Ризлинг. Рибола е характерен бял сорт за Фриули Северна Италия. Изключително ароматен с нюанси на бяла праскова и лек цитрус. Ризлинг е доста разпознаваем в Германия и Австрия, сорт при който преобладават свежи аромати.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на екзотични плодове с леко допир на небцето от Грейпфрут. На финала виното преминава в елегантен после вкус на ечемичен малц с леки минерални нюанси и приятни мехурчета.

 

 Регион: Фриули Коли Ориентали, Северо-Източна Италия – тук основно се произвеждат бели вина в тази категория. Тук са едно от най-престижните вина на цяла Италия.

 

Подходящо в комбинация: Милеболе Брут на Ла МагнолияФриули е изключително подходящо в комбинация с всякакъв вид риби и пресни морски продукти. Виното може да се консумира и само, като аперитив преди или след храна в добра компания през топлите летни дни. Може да разгледате и други техни вина.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 6-8 градуса. Не отваряйте това вино ако не сте го подготвили добре температурно, рискувате да загубите нужните аромати и вкусове, които би трябвало да опитате и откриете. Препоръчваме ви да не разклащате енергично пенливите вина.

 

Алкохолно съдържание: 12,0% vol.

 

 

2 отзива за Милеболе Брут | Ла Магнолия | Фриули

  1. smartechdotbg

    Много пивко вино, поредното изключително вино на Магнолия.

  2. Tania

    Фино и изящно, разкошно е това пенливо вино!

Добавяне на отзив