Технология: Мидъл Форест Сира на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След което виното има контакт в чисто нови Френски дъбови бъчви за 8 месеца. Виното е бутилирано с коркова тапа. Виното има потенциал за развитие в бутилка. Може да консумирате до 3-4 години от актуалната реколта. Тук може да разгледате и други варианти на Сира.

 

Сортове: 100% Сира. Сорта е на осмо място в Света, като най-разпространен. Сорта е известен в страните от Нов Свят и като Шираз. Сорта е средно даващ и ранно зреещ. Много добре се развива на сухи и каменисти почви и хладен климат. Устойчив е на влага. Във Франция много добре се развива в районите в Долината на Рона и Прованс.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на зрели горски плодове – боровинка и къпина. Може да доловите тонове на виолетки и сладко от сини сливи. На финала виното е с многопластов с дълъг финал и допир на ванилия.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Тракийска низина в момента е най-големият винен региона в България. Той е разположен под цялото подножие на Стара Планина. Достига дори до Черно море. Района е разпознаваем с производството на хубави червени вина.

 

Подходящо в комбинация: Тази Мидъл Форест Сира на Изба Манастира е подходяща с храни и предястия от месни продукти. Всякакви червени печени меса и някой видове зрели сирена. Препоръчваме да консумирате основно с храна, с цел по-добро преоткриване характера на виното.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре е да се консумира на температура от 14-16 градуса. Желателно е да консумирате на препоръчаната от нас температура. Така ще получите по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Може да декантирате преди употреба, поне час.

 

Алкохолно съдържание: 14.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мидъл Форест Сира | Изба Манастира“