Технология: Мидъл Форест Шардоне на Изба Манастира е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. След това  вторичната ферментация протича в чисто нови Френски дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се бутилира и се оставя за още няколко месеца в избата. По този начин то успява да достигне зрялост. Виното има потенциал за развиване в бутилка поне 3-4 години след актуалната реколта.

 

Сортове: 100% Шардоне. Класически бял сорт грозде, който е най-разпространеният от белите по Света. Той е един от основните, който се използва за производството на вината от Шампан. Сорта е с добър добиви е устойчив на студени температурни влияния.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на зрели плодове – пъпеш и праскова. Почти винаги се долавя и лека ванилия в следствие на контакта с дъб. Новите дъбови бъчви, много често отдават по-наситени аромати. А на финала виното е многопластово с дълъг финал.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Лесичево. Тракийска низина е най-големият винен регион. Той е много добре развит основно с производството на червени вина. Разположен е почти по цялото подножие на Стара Планина. Достига на Изток дори до Черноморието.

 

Подходящо в комбинация: Мидъл Форест Шардоне на Изба Манастира е подходящо с по-наситени храни и предястия. Изключително добре се комбинира с риби и бели меса. Също така и с някой видове зрели сирена. Препоръчваме да консумирате основно с храна, с цел по-добро преоткриване характера на виното. За тези от вас които обичат по-плътни вина, може и само като аперитив. Ние обичаме да комбинираме с различни Черноморски риби.

 

Температура на сервиране и консумиране: Добре охладено на температура от 10-12 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Това Шардоне може да консумирате и малко по-леко охладено.

 

Алкохолно съдържание: 13.0% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мидъл Форест Шардоне | Изба Манастира“