Мерло, Сира и Каберне Совиньон | Виа Антика Белица

22.00лв.

Виа Антика ни доказват ,че умеем и Ние в България да творим вина достойни за Световната винена сцена. Не се колебайте, тук компромис няма. Лимитирани селекции вина.

Технология: Мерло, Сира и Каберне Совиньон на Виа Антика Белица е вино с изцяло ръчен гроздобер в малки дървени кастеки.  Гроздето е подбрано от три различни склона . Гроздобера е извършен при захарност от 25,6 процента. Ферментацията е спонатанна и контролирана при 24 градуса с цели несмачкани зърна. Мацерацията е с дълъг контакт с ципите при 14 градуса. Виното е нефилтрирано и е възможна поява на лека благородна утайка. Това вино е реколта 2019 година и е в лимитирана серия от само 1800 бутилки. Това вино има потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате и след няколко години.

 

Сортове:  Мерло – 50 %, Сира- 30%, Каберне Совиньон – 20% . И трите сорта, са разпознаваем като типични и основни във Франция. Добре се развиват и в нашите родни земи, особенно Мерлото. Виното е реколта 2019 година.

 

Вкусови качества: Невероятни купаж с вкус на пестил и сушени плодове. Изключително плътно и характерно червено вино, коeто преминава деликатно в послевкус на горски диви плодове с лек допир билки. А финала е дълъг и плътен с лек балансиран ликьорен послевкус.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Белица, Любимец. Един от позантите и популярни за добри червени вина Български винен регион.

 

Подходящо в комбинация: Този купаж от сортовете Мерло, Сира и Каберне Совиньон на Виа Антика Белица е подходящо за консумиране в комбинация с местни ястия. Всякакви гриловани червени меса а също така и твърди зрели сирена. Може да експериментирате и с янкой типчни Български готвени гозби и яхнии.  Добре е да отворите и декантирате виното поне час – два преди консумация. Така ще достигните максимално преоткриване на всички вкусови.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Декантирайте или отворете поне час преди консумация.За нашият екип това вино е топ сред Българските.

 

Алкохолно съдържание: 14.8 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мерло, Сира и Каберне Совиньон | Виа Антика Белица“