Технология: Мерло и Марселан на Винарска изба Двор 1 е вино при което гроздобера се осъществява основно на ръка. Гроздето е подбрано няколко различни склона. Ферментацията е дива и контролирана с цели зърна.  Виното е нефилтрирано и е възможна поява на лека благородна утайка. Това вино е реколта 2019 година и е в къса серия от няколко хиляди бутилки. Виното има потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате и след няколко години.

 

Сортове:  Мерло- 55 %, Марселан- 45% .  И двата сорта, са особенно познати иразпростарнение в регионите на Лангедок и Бордо. Добре се развиват и в нашите родни земи, особенно Мерлото. Марселан е сорт образуван от кръстоската между двата червени сорта Каберне Совиньон и Гренаж.

 

Вкусови качества: Плътно вино с преобладавашщ вкус на диви горски плодове. Изключително плътно и характерно червено вино, коeто преминава деликатно в послевкус на ушаф и мармаладени нюанси. А финала е дълъг и запомнящ се.

 

 Регион: Тракийска Низина, Перущица. Един от позантите и популярни за добри червени вина Български винен регион.

 

Подходящо в комбинация: Този купаж от сортовете Мерло и Марселан на Винарска изба Двор 1 е подходящ за консумиране в комбинация с местни ястия. За предпочитане са грилованите меса,дивеч и други. Всякакви гриловани червени меса а също така и зрели твърди сирена. Може да експериментирате и с янкой типчни Български готвени гозби и яхнии.  Добре е да отворите виното поне час преди консумация. Така ще достигните максимално преоткриване на всички вкусови.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Декантирайте или отворете поне час преди консумация.За нашият екип това вино е сред нашите топ Български фаворити.

 

Алкохолно съдържание: 13.8 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мерло и Марселан | Винарска изба Двор 1”