Технология: Този купаж от Мерло и Каберне Фран на Вила Овчарово е вино със стандартна технология на бране – ръчно. Повечето малки изби в България процедират по този начин. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното отлежава за 6 месеца във използвани Френски бъчви. Бутилирано е с коркова тапа и има потенциал за развитие в бутилката до две-три години от актуалната реколта.

 

Сортове: 60% Мерло и 40% Каберне Фран. И двата сорта произхождат от Франция, и двата са еднакво отговорни за производството на вината от региона на Бордо. Знаете там се произвеждат високо квалитетни вина. Мерлото е сорт с по-високи киселини, а Каберне Фран се отличава с по-голяма плътност и високи танини.

 

Вкусови качества: Много приятно усещане в началото на леки горски плодове с лек допир на небцето от зряла вишна. На финала виното преминава в елегантен и дълъг после вкус на зрял плод.

 

 Регион: Дунавска равнина – с. Овчарово, Търговище. Региона е познат в България основно с производството на бели хубави вина, но това не изключва възможността за правене и на червени вина. Региона се намира над Стара Планина и подножието на р. Дунав.

 

Подходящо в комбинация: Мерло и Каберне Фран на Вила Овчарово е хубаво Българско червено вино. То е подходящо с всякакъв вид храни и предястия от месни продукти и червени меса. Може да консумирате и само като аперитив преди или след храна.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 12-15 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното.

 

Алкохолно съдържание: 13.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мерло и Каберне Фран | Вила Овчарово”