Технология: Мелник 55 на Либера Естейт от Струма е създадено по стандартна технология на бране – ръчно. Лозята на избата са на средна възраст от 25 години. Ферментацията протича при контролирана температура в алуминиеви съдове. Виното не е било в контакт с дъбови бъчви, но има голям потенциал за развитие в бутилка. Може да консумирате и повече от две три години след актуалната му реколта.

 

Сортове: Мелник 55. Типичен Български сорт грозде. Разпространен основно в региона на Долината на Струма – Сандански и Катунци. Сорта е плътен с високи нива на танини. Значително  устойчив на студ, даващ силен добив. От него се правят плътни вина които могат да отлежават сорта е хибриден и създаден от сортовете Широка Мелнишка и Валдиге в България.

 

Вкусови качества: Много приятни типични за сорта аромати на зрели плодове и орехова шума, преминаващи на финала в нюанси на черница и вишня с костилка. Виното е с дълъг и изразен финал. Плътност и характер.

 

 Регион: Долината на река Струма. Този регион е подходящ основно за производството на хубави Български плътни вина богати на танини и висока плътност. Тероара е с много топли летни дни и хълмисти терени. Климата до голяма степен е повлиян от въздушните течения породени от река Струма.

 

Подходящо в комбинация: Мелник 55 на Либера Естейт от Струма е хубаво вино подходящо с всякакъв вид червени меса. Някой видове пушени сирена и паста с доматен сос. Ние предпочитаме комбинацията му с храни. Но за тези от вас, които обичат плътните вина, може да консумирате и само като аперитив.

 

Температура на сервиране и консумиране: Подходяща температура на сервиране от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура, с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Не консумирайте много топло това вино. Това е едно от любимите ни Български вина.

 

Алкохолно съдържание: 14.5% vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мелник 55 | Либера Естейт | Струма“