Технология: Мавруд Ръчно Пресован  на Георгиев и Милков е уникално вино с технология на бране изцяло на ръка в малки дървени касетки.  За това хубаво вино гроздето е специално селектирано. Подбрано е стриктно от специално отглеждани стари 40 годишни лозя . Ферментацията е спонтанна с добявяне на подбрани дрожди и протича в дъбови бъчви. Има настойване с твърдите частици. 40 % от виното отлежава в Български дъб. Това вино е реколта 2018 година и е в лимитирана серия от само 1515 бутилки. Има голям потенциал за развитие в бутилката. Може да консумирате дори и след 5 години.

 

Сортове:  100% Мавруд. Уникален Български сорт, разпознаваем като един от най-качествените в България. Много добре се развива на хълмисти и песъчливи почви. Сорта дава среден добив. Доста елегантен и труден за обработване.

 

Вкусови качества: Изключително преобладаващо присъствие на черни зрели череши, индрише и  лек черен шоколад. Много балансирано вино, коeто преминава деликатно в послевкус на касис и арония. А финала е дълъг и ароматен.

 

 Регион: Тракийска Низина, с. Нови Извор – Чернозем почви. Най-големият Български винен регион, разположен по цялото подножие на Стара планина, чак до Черно море.

 

Подходящо в комбинация: Мавруд Ръчно Пресован на Георгиев и Милков е вино за консумиране в комбинация с предястия и местни продукти. Всякакви червени меса а също така и твърди зрели сирена.  Добре е да отворите и декантирате виното поне час – два преди консумация. Така ще достигните максимално преоткриване на всички вкусови качества в него.

 

Температура на сервиране и консумиране: Да се консумира на температура от 16-18 градуса. Препоръчваме да консумирате на препоръчаната от нас температура. Това е с цел по-добро усещане на всички вкусови качества на виното. Декантирайте или отворете поне час. Не консумирайте прекалено топло това хубаво вино. За нашият екип е топ БГ вино. Насладете му се и Наздраве.

 

Алкохолно съдържание: 13.0 % vol.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мавруд Ръчно Пресован | Георгиев и Милков”